fredag den 11. april 2014

1. dag på barsel og en vendbar solhat

Endelig blev det tid til barsel.. Det er simpelthen så skønt og efterhånden også fysisk tiltrængt, da det godt kan være lidt hårdt at rende rundt på fødegangen med en stor mave... Så nu kan jeg slappe af og se frem til et helt år fri... Aahhh - det er da skønt ;-) Og hvilken bedre måde at starte barslen på end lidt timer foran symaskinen?

Jeg er gået igang med projekt solhatte til Anemone og lillesøster. Jeg har aldrig syet solhatte før, og det med hattestørrelser, det er altså en jungle for mig.. Så denne her er en ren prøve på Elsebeth Gynters mønster. Har du mon erfaringer med netop dette mønster, eller kender du andre gode solhatte-mønstre, som kan anbefales?
Jeg har lavet solhatten vendbar og med kantebånd rundt langs solskærmen... jeg synes det er en sød idé at man kan vende den og få 2 hatte i én. Denne her model er en str. for lille til Anemone i hvert fald, så jeg skal lige have afprøvet den på et barnehovede og sat en størrelse på..
Når jeg syr kantebånd på sørger jeg altid for, at sammensyningen på selve kantebåndet passer til sammensyningen et sted på sytøjet.. det giver altså lige en ekstra prof finish..

Der er stadig 7 uger til min termin, men jeg har en liste så lang af diverse babyting jeg skal have syet.. heriblandt dynebetræk, pusletaske, tøj og en babynest.. Jeg glæder mig til at få gang i alle projekterne.
6 kommentarer:

 1. Bare få dem lavet nu - jo tættere man kommer på termin jo mindre fornuftigt får man lavet synes jeg...

  altså, størrelse på hatten er angivet efter hovedets omkreds - så er hatten en str 52, måler hovedet 52 cm i omkreds (jeg tror da i hvert fald nok det er sådan det er... *fløjt fløjt*)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har faktisk været ude idag og købe stof til lidt af projekterne, så forhåbentlig blir det snart ;-)

   Jo, der står cm mål på.. men jeg har svært ved at oversætte det til størrelser i måneder.. Hvis man skal sy til andre end ens egne børn, så kan det være liiiidt svært.. i hvert fald hvis de ikke skal vide, at man skal sy til dem, og derfor ikke vil bede dem måle hovederne.. hehe... :D

   Slet
 2. Hvor dejligt med barsel Nicoline :-) Og super flot hat :-)
  Jeg har selv syet et par stykker af samme solhat og har gode erfaringer med mønstret. Tror at jeg satte bånd i den ene, sådan at den kunne bindes - nogle børn synes jo det er sjovt at hive den af....;-) Jeg lavede vist et lille knappehul sådan at båndet kunne komme igennem og bruges når solhatten blev vendt om. Giver det mening?
  Størrelserne havde jeg heller ikke styr på, så det var også at prøve ;-)
  Mange hilsner,
  Mette

  SvarSlet
 3. Skøn hat i skønne farver! Håber du får en dejlig sidste ventetid! :-)

  SvarSlet
 4. Århh fedt med barsel Nicoline... Det lyder så dejligt! Elsker EG solhatte, og har selv syet flere af dem. Ottobre har også et mønster man kan hente gratis, men det er lidt mere tricky at sy, da man skal samle et væld af spidser i syninger på toppen af hovedet.
  KH Gitte

  SvarSlet
 5. Hvor er det en sød solhat. Den skal nok blive brugt til sommer. Jeg har 7 arbejdsdage tilbage, så går jeg på barsel, jeg glæder mig og kan godt forstå at du bare skal nyde det inden lillesøster kommer.

  SvarSlet

Læg gerne en kommentar - jeg bliver så glad :)