tirsdag den 12. november 2013

Hvorfor syr du dog ikke noget, kvinde?

... sidder I måske derude og tænker. Og nu må jeg nok hellere komme med sandheden om, at der er noget i min mave, som har gjort mit liv til lidt af et helvede (ja, undskyld mit franske, men der er ikke et ord, som beskriver det bedre), de sidste 3 måneder. Og ja, det er en baby.. Jeg er en af dem, som lider frygteligt af kvalme.. sådan ikke bare morgenkvalme, men døgnkvalme. Med Anemone var jeg frygtelig, frygtelig syg i 16 uger og kunne ingenting.. som i ikke se TV, ikke ligge i samme seng som min kæreste, fordi så gyngede det, når han rykkede sig, ikke spise uden at kaste op osv osv.. SÅ slemt har det heldigvis ikke været denne gang, men slemt nok. De første uger lå jeg i fosterstilling på sofaen.. så måtte jeg tage mig sammen, for jeg skulle skrive stort eksamensprojekt på Jordemoderskolen.. heldigvis er et sådan projekt ret fleksibelt med arbejdstider, og med en forstående gruppe gik det.. Den blev afleveret i mandags, og nu er et nyt modul startet med en eksamen ventende forude om 3 ugers tid... Puuuha. Jeg har været tæt på at sygemelde mig utallige gange, men indtil videre hænger jeg i, da jeg gradvis har fået det bare en smule bedre - og ved at køre mad ind for 10 personer i timen kan jeg holde opkasten væk og kvalmen lidt nede..

Vores dag idag (og de sidste 3 måneder for den sags skyld) har min kæreste afleveret Anemone i vuggestuen, taget på arbejde, hentet hende, handlet ind, kørt hende til gymnastik, sat mad på bordet, arbejdet et par timer efter maden for at han nu står den og tager opvasken, den stakkels mand.. Alt i mens jeg ligger her på sofaen som en anden stranden hval og har ondt af mig selv, mens jeg råber på kakao og ristet brød med ost -  samtidig med jeg sender lidt grimme tanker til alle de kvinder, der siger "det er sjovt du har det sådan, jeg har aldrig haft kvalme i nogle af mine graviditeter".. Baaaahhh for dem! :)

Jeg er ynkelig, jeg ved det... :)

Nå.. men når det er sagt, så er det jo en dejlig, dejlig ting, at der kommer en lillebror eller lillesøster, og vi glæder os også rigtig meget - jeg skal bare liiiige tilbage til livet... og jeg savner at sy - meget. Der er kommet en del nye læsere på bloggen på det seneste, og det gør mig så glad.. Jeg håber I hænger på trods stilheden, jeg lover jeg vender stærkt, stærkt tilbage... Snart.. ! :)

22 kommentarer:

 1. Tillykke Nicoline :-)) Med graviditeten, ikke kvalmen..... jeg er en af dem som også havde kvalme i døgndrift, - faktisk opdagede jeg at jeg var gravid, fordi jeg vågnede en nat, tænkte: "hvorfor vågnede jeg...?. jeg har kvalme.... jeg er gravid!!" Ha, ha - følelsen var så velkendt i min krop og sind!!
  Håber at du snart får det bedre og klap din flinke mand på kinden :-)
  Jeg hænger helt sikkert ved - så kommer der jo snart en lækker baby :-))
  Kh
  Mette
  PS Man kan ligge ned og hækle ;-)
  PPS Har du prøvet akupunktur el lign? Jeg nåede det aldrig, men fortryder at jeg ikke havde overskuddet til det

  SvarSlet
  Svar
  1. Puuuhha.. er næsten glad for, at der er andre, som har det ligesådan.. Ikke fordi jeg ønsker for nogen at have det sådan, men du ved hvad jeg mener ;-) Jeg har fået masser af akupunktur, og synes faktisk det hjælper.. så det kan du prøve næste gang :P

   Jeg kan ikke hækle.. jeg har dpg gang i et lille strikkeprojekt, men ingengang det har jeg kunne overskue, selvom det kan komme med på sofaen...

   Slet
 2. Ihhh altså! Kæææææmpe stort tillykk! Jeg må indrømme, at jeg havde lugtet lunten nu du pludselig var væk. Hvor bliver det altså fantastisk med endnu en lille hos jer - jeg er altså drønhamrende misundelig! Jeg har aldrig prøvet hverken kvalme, smerter, irritation, kløe eller noget som helst andet i min (eneste) graviditet, så jeg har ingen erfaringer. Men jeg ved, at min veninde, der fik hyperemesis og var indlagt i perioder, havde utroligt stor glæde af akupunktur. Måske det også kan hjælpe dig? Ellers håber jeg det aftager efter 16. uge hos dig som sidst. Så må du nyde at blive opvartet i den tid. Mon ikke du kan betale tilbage big time senere hen? :-) Stort tillykke i hvert fald!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Stine :) Hvor er du heldig du er en af dem som "går fri".. Det skal du virkelig håbe på fortsætter.. :)
   Jeg har fået masser af akupunktur, og det hjælper rigtig godt..

   Slet
 3. Uhh hvor skønt.
  Jeg må så ærligt indrømme, at det der gravid noget aldrig har været særlig problematisk for mig, har lidt en bette smule af kvalme alle 3 gange, men det var ofte noget der forsvandt når jeg fik lidt at spise.... Nå det hjælper jo ikke dig! Håber det snart går i sig selv igen, så du også kan glæde dig over den voksende mave. Heldigvis glemmer man jo hurtigt alle de trælse ting, når først guldklumpen melder sin ankomst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal du virkelig bare sætte pris på.. :) det må altså alt andet end lige være liiiidt sjovere at være gravid når man ikke er en omvandrende brækspand hele tiden ;-)

   Slet
 4. Hvor skønt. Kæmpe tillykke! Havde gættet det og er så glad på dine vegne. Det er da helt fantastisk.

  Og jeg havde det som dig, fosterstilling og kvalme og med et meget snævert vindue fra sult til opkast, plukkeveer, fostervandsprøve i uge 20 og i slutningen af graviditeten begyndte jeg sgu at kaste op igen. Så jeg føler så meget med dig. Jeg er her stadig når du kommer ud på den anden side, så bliv endelig på sofaen så længe det er nødvendigt :-)
  Kh Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! :) Det er godt at høre I ikke helt mister tålmodigheden med mig ;-)

   Slet
 5. Stort tillykke med graviditeten! Dejligt, at din kæreste hjælper så meget med det praktiske. Jeg håber, kvalmen snart aftager.

  SvarSlet
 6. Kæmpe stort tillykke med babyen!! Og du må godt være ynkelig - jeg har i hvert fald ondt af dig. Det må være skrækkeligt at ligge der og ikke kunne noget som helst. Øv altså! Men det giver jo noget godt i sidste ende. :-) Pøjpøj med resten af graviditeten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør der heldigvis.. det må man tænke på :)

   Slet
 7. Ej hvor dejligt at høre!! Stort tillykke Nicoline og I hear you so much, kvæl dem der siger at graviditet ikke er nogen sygdom!!!! FUUUUCK hvor har jeg været dårlig og lignet et gespenst ALLE 3 gange, også derfor at vi ikke skal have nr. 4, jeg magter det ikke at ligger inde i mørket og være SÅ dårlig som ingen kan forestille sig. Alle lugtene og lyset der giver én kvalme og madleden der bare er så frygtelig. Jeg røg ind og ud af sygehuset, fik drop og det kvikkede mig op, men de skulle måske have beholdt mig....
  Jeg håber for alt i verden at det snart vender for dig :)
  kh Libbie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hold da op, du lyder til at være endnu mere ramt end mig... Det er frygteligt, og folk som ikke har prøvet denne her slags kvalme, de kan slet, slet ikke sætte sig ind i hvor invaliderende og traumatiserende det er.. jeg har stadig musik osv, som jeg ikke kan høre fra jeg var gravid med Anemone, fordi jeg så får kvalme.. så dybt sidder det i mig. FØJ... Godt der kommer noget godt ud af det ;-)
   Jeg har altid sagt jeg skulle have 4 børn, men jeg tror bare jeg stopper her.. har de sidste 3 måneder lovet mig selv (og min familie) at jeg ALDRIG skal gå gennem det igen :D... puuuuhh...

   Slet
 8. Stort tillykke :) Jeg er en ad de nye læsere, og jeg ser frem til at følge dig og se hvad du får syet :) Kh Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt du vil læse med - jeg glæder mig til at få gang i produktionen igen :)

   Slet
 9. Hjertelig tillykke <3 <3 <3 Hvor skønt!! Det er jo næsten den bedste grund til blog fravær ;-) Og altså, en blog afspejler livet hos den der har den. Ellers var den jo ikke sjov at følge. Jeg følger gerne med i perioder med mange indlæg og i perioder med få!
  Igen hjertelig tillykke :-)

  SvarSlet
 10. Tillykke! Jeg håber virkelig, at du meget snart får det meget meget bedre! Både for din skyld og for din kæreste!
  Kh Astrid

  SvarSlet
 11. Tillykke !!! Deter jo den skønneste nyhed, at endnu en lille verdensborger er på vej! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ikke? Det er altid en skøn begivenhed :)

   Slet

Læg gerne en kommentar - jeg bliver så glad :)