tirsdag den 13. august 2013

Kjole i retrostof

Jeg har lige færdiggjort en kjole til Anemone i det smukkeste retrostof.. jeg synes det er så flot, jeg er tosset med brun, gul og orange sammen :)
Mønsteret er fra Stof2000 og hedder "Polly". Egentlig et rigtig fint mønster synes jeg, jeg er specielt vild med at der er indsnit i bærestykket - en lillebitte detalje, men som bare gør super meget for helheden/pasformen..

Der er lidt skønhedsfejl omkring lynlåsen - jeg er meget ny i det med lynlåse, og det kan ses ;-) Havde først sat en usynlig i, men jeg synes det er grimt at man så kan se "belægningen" i foret af kjolen.. så derfor sprættede jeg det op og syede den ind i bærestykket i stedet.. Jeg kan godt lide, at det er ligeså pænt inden i, som udenpå. Er der nogle lynlåse-proffer, som ved om man kan sy en usynlig lynlås indimellem forstykke og foer? Jeg gik kold på det, og gad ikke eksperimentere mere, så derfor blev den synlig bagpå.

Kjolen er lidt stor til hende endnu.. som min far sagde da han så den igår "Er det til når hun skal starte i skole?". Hmm... nå, pyt - indtil da kan den hænge og pynte på hendes kjolestang, så jeg kan nyde synet af stoffet hver dag :)


Om lidt kommer min dejlige veninde, Amalie, som netop har sat hendes alt for lækre plakater i produktion under sit firma "Gielov Studio".. Jeg synes simpelthen hun er for sej. Mangler du lidt nyt til væggene kan jeg anbefale at tage et kig på hendes fine værker, som bl.a. kan købes her og her

God tirsdag derude.

12 kommentarer:

 1. Hej Nicoline, Super flot er den! Wauuu :-) Og jeg er også vild med stoffet - det er skønt :-)

  Jeg har et prjekt liggende som venter på at jeg får købt en lynlås trykfod, så jeg har ikke prøvet usynlig lynlås endnu.
  Der er vejledning her: http://www.karenmarie.nu/3399
  Og her hos Anna: http://laralil.blogspot.dk/2011/08/diy-babysengest-med-pipingband-og.html

  Måske du kan bruge dem næste gang

  Uanset så er det en smuk kjole du har syet :-)

  Mange hilsner,
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg overvejer også at anskaffe mig sådan en trykfod :)
   Tak, har godt kigget på deres vejledninger... men det er ikke imellem to lag på hver side af lynlåsen.. hvis du forstår :) Vil gerne have det hele skjult.. men ved slet ikke om man kan.. hehe.. jeg må arbejde videre på det en anden dag :) Men tak for tippet :)

   Slet
 2. Den er absolut skøn Nicoline og hellere sy for stort end for småt!!

  SvarSlet
 3. Jeg syer den usynlige lynlås i på yderstoffet vha specialtryfod og så syer jeg foret i i hånden. Pas på, at foret ikke går ind i lynlåsen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Aaahhh.. se DET var måske måden. Tusind tak for tip, det må jeg prøve :)

   Slet
 4. Det er virkelig nogle fine ting du syr!!!

  SvarSlet
 5. Ihh - Så smukt... både kjole og kjolestang

  SvarSlet
 6. Hvor er den bare fin - er vild med modellen!
  Som Astrid skriver har jeg også lært at man syr foret fast i hånden bagefter - det bliver pænt og det tager ikke så lang tid :-)
  Kan også varmt anbefale en usynliglynlås trykfod - den gør det bare nemmere at komme helt tæt på :-)
  Mvh
  Karin

  SvarSlet
 7. lækker kjole, vil høre hvordan din er blevet i bunden af lynlåsen? Er der sådan lidt folder af stof under lynlåsen eller ligger stoffet helt glat? (Ved ikk om det giver mening det jeg skriver) :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ret ny i det med lynlåse, har altid tænkt det var uuuutrolig svært, og derfor holdt mig fra det.. så derfor blev min afslutning faktisk ikke særlig pæn.. :( Jeg ved dog at man sagtens kan få dem pæne, så det er bare med at øve sig... Prøv evt at søge efter det på youtube, der er jeg næsten sikker på man kan finde en guide :)

   Slet
  2. mine er nemlig heller ikk så pæne endnu, og irriter mit øje lidt selvom man ikk ser det når først kjolen er på, MEN JEG VED DET ER DER. :D

   Det med youtube er en ide, er ikk så god til at bruge den side, lidt dumt for man kan nok finde mange fif

   Slet

Læg gerne en kommentar - jeg bliver så glad :)